Спецпроєкти

У Великій Британії загубили 16 000 результатів тестів на коронавірус через помилку в Excel


Британський орган охорони здоров’я Public Health England (PHE) втратив дані 16 000 тестів на коронавірус через просту технічну помилку. Про це повідомляється на офіційному сайті PHE.

За даними відомства, через «технічну помилку, яку зараз вже усунули», результати тестів з 25 вересня по 2 жовтня 2020 роки не заносили у звіти за кількістю хворих коронавірусом. Загалом це стосується 15 841 випадків.

Зокрема, це призвело до того, що система охорони здоров’я не змогла попередити людей про те, що вони контактували з носіями вірусу в цих випадках.

Виявилося, що PHE збирав дані за результатами тестів з різних джерел (лабораторій) у вигляді файлів CSV, які автоматично довантажуються в таблиці Excel. Проблема могла бути в тому, що IT-фахівці PHE використовували старий формат таблиць (.xls). Він підтримує приблизно 65 500 рядків в аркуші (натомість новий формат підтримує понад 1 млн рядків). Кожен кейс з результатами тесту займав кілька рядків даних. І коли місце закінчилося, дані просто перестали додаватися.

У PHE тим часом повідомляють, що помилку усунули і бази оновлюються коректно.

Раніше ми розповідали, що цими вихідними в Новобаварському районі Харкова відбувся концерт співачки Олі Полякової. Місцева поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення вимог карантину.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь