Спецпроєкти

Український журнал про мистецтво Your Art вперше вийде друком. Дивіться, що всередині!


У жовтні у видавництві IST Publishing вийде перший друкований випуск українського журналу про мистецтво Your Art. У ньому буде 24 колонки та інтерв’ю про те, що формувало українське мистецтво та його тенцендії останнім часом. 

Видання Your Art засноване в Києві у 2019 році. У ньому виходять матеріали про мистецтво, урбаністику, фемінізм, квір-теорію, психологію, лінгвістику, екологію, філософію техніки, літературу, поезію тощо.

«Наш читач — і ми завжди на цьому наголошуємо — це не людина з художньою освітою чи бекґраундом. Ми робимо проєкт про мистецтво для всіх, і це головний меседж, який несе Your Art — це ваше мистецтво», — коментує Настя Калита, головна редакторка медіа Your Art.

У першому випуску зібрані найкращі матеріали за рік. Серед них – колонки мистецтвознавиці Асі Баздирєвої про тенденції 2019 року, кураторки Лесі Кульчинської про феміністичний проєкт «Печера золотої троянди» та критика Олексія Кучанського про одну з головних прем’єр 2020 року — дебютний фільм «Зарваниця» Яреми Малащука та Романа Хімея. Інтерв’ю взяті у художниці Каті Лібкінд, кураторки Марії Ланько та Лізавети  Герман, мистецтвознавиці Євгенією Моляр та інших культурних діячок та діячів. 

Дизайн книжки розробила Альона Соломадіна. Спочатку видання надійде у продаж у 125 примірниках, а з 29 жовтня – повним накладом. Поки що на сайті Your Art можна замовити ексклюзивний випуск із прінтами від українських художників.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь