Спецпроєкти

Це був знак, що Aprize має працювати й надалі: стартував відбір номінантів на музичну премію від Радіо Аристократи


Талановиті початківці та відомі артисти змагаються на одному рівні за музичну премію Aprize від онлайн-радіо Аристократи. «Аристократи» стверджують, що слухають буквально всі українські релізи, щоб сформувати своєрідну музичну базу.

«Пригадую, що коли журі обрало першого переможця – ДахаБраху за альбом “Шлях” – ми хвилювалися, що наша премія надто молода, щоб оцінювати масштаб творчости таких безумовних красунчиків, як ДахаБраха. Утім, ми щиро здивувалися, коли як реакцію від музикантів почули “О, це наша перша нагорода в Україні”. Це був знак, що Aprize має працювати й надалі, у нас купа справ», – поділилася співзасновниця премії та Радіо Аристократи Валерія Чачибая.

Нині ж Радіо Аристократи разом з Tic Tac оголосили про проведення вже п’ятої, ювілейної, музичної премії Aprize Music Award. Головна мета команди незмінна – відкрити нові імена та підтримати незалежну музичну сцену.

«Ми спостерігаємо перенасичення ринку контентом. Боремося з конкуренцією розвиненіших музичних ринків на ключових стрімінгових платформах. Часто талант українських музикантів – їхній єдиний наявний ресурс. Ми, як сучасне допитливе і проактивне музичне медіа, бачимо свій внесок у процес – фільтрація, презентація і просування нових релізів та імен», – зазначила Валерія.

Авдиторія впливає на результати премії так само, як і журі. Тому вже у грудні цього року лонг-лист премії  буде доступний на сайті aprize.com.ua, де  кожен активний меломан може підтримати улюбленого артиста.

У ювілейному сезоні організатори премії разом з Tic Tac запустять нову номінацію – Aprize One to watch. До лютого 2021 року відбудеться п’ять онлайн-концертів з номінантами, які, за незалежною думкою онлайн-радіо, заслуговують на цьогорічну нагороду.

Наразі триває перший етап премії – ретельний відбір усіх релізів року  та формування лонглісту. Щоб новому артисту потрапити в поле зору журі, достатньо надіслати ваш реліз на lobby@aristocrats.fm

Нагадаємо, музичну премію Aprize засновала 2016 року команда Радіо Аристократи. Статуетку за найкращий альбом вже отримували група DakhaBrakha з альбомом «Шлях», MARU — «1» та Onuka за реліз «Mozaïka». Цього року статуетку скульптора Максима Мірнова – володаря першого в історії України міжнародного гранпрі за найкращий продуктовий дизайн в Японії – отримала Alyona Alyona за альбом «Пушка».

Раніше ми розповідали, що Радіо Аристократи створили ранкове шоу, де говорять про ментальне здоров’я, медитують у прямому етері та водночас знайомлять слухачів з музичними новинками. Також до студії запрошують митців з усієї країни, яким однозначно є про що розповісти.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь