Спецпроєкти

У Кабміні думають над тим, як полегшити життя українським айтівцям: які варіанти?


Міністерство цифрової трансформації планує забезпечити 10% ВВП України за рахунок ІТ-компаній. Для цього айтішникам створять преференційний режим – особливий пільговий режим для зовнішньоекономічних зв’язків, економічного співробітництва, що надається однією державою іншій. Тобто спростять сплату податків за свою діяльність з іноземцями.

Про це розповів профільний міністр Михайло Федоров в інтерв’ю виданню «Сьогодні».

Йдеться про створення ДіяCity – спеціальній правовий режим, який забезпечить для ІТ-компаній зменшене оподаткування і можливість залучати фахівців за дуже гнучкими контрактами.

«По суті, це спеціальний реєстр, до якого можуть вступити компанії і після цього бути на окремій податковій системі. По суті, на тій, на якій нині перебувають ФОПи третьої групи, – сплачувати 5% з обігу. Сукупне навантаження буде до 11-13%. Нині, якщо компанії виводять кошти з країни, в них податкове навантаження від 20 до 40%», – зазначив міністр.

Водночас підприємців захищатимуть від раптових перевірок з боку правоохоронців, тому що санкцію на обшук буде складно отримати.

Раніше ми розповідали, що більша частина українців отримують зарплату, близьку до мінімальної. Водночас зарплату понад 25 тисяч гривень у вересні 2020 нарахували лише 6,6% штатним працівникам.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь