Спецпроєкти

DakhaBrakha, Constantine, Alina Pash: хто переміг у Jäger Music Awards


21 листопада відбувалася церемонія нагородження першої премії незалежної музики Jäger Music Awards 2020. Цього року івент вперше відбувся онлайн через події у світі. Та це не всі зміни: також організатори представили нову логіку номінацій та адаптували їх до нових реалій.

Учасники змагалися у 4 основних номінаціях, кожна з яких мала визначати головні досягнення в індустрії за 2020 рік.

01/11

Для підтримки перспективних новачків організатори виокремили номінацію Young Blood. Вона розподілена на категорії: Young Blood Jury Choice (переможця обирає журі), Young Blood People’s Choice (переможця обирають користувачі сайту), Young Blood Jägermeister Choice (переможця обирають організатори премії).

Переможець Young Blood Jury Choice отримує можливість зняти кліп на одну зі своїх пісень. Лідер в категорії Young Blood People’s отримує сертифікат на 70 000 гривень на купівлю музичного обладнання. За перше місце в номінації Young Blood Jägermeister Choice – випуск вінілової платівки та організація вечірки-презентації.

«Цьогоріч ми зіштовхнулися з великою кількістю стереотипів. Головним була думка, що нової музики в Україні немає. Та Jägermeister покликаний руйнувати стереотипи. Так, цей рік видався дійсно важким для музичної індустрії, проте це стало ще одним стимулом, щоб не зупинятися і продовжувати розвивати локальну незалежну сцену», – коментує Оксана Сахно, Head of Marketing в компанії Bayadera Group – офіційного представника Jägermeister в Україні.

«Премія Jäger Music Awards — важлива, адже локальні артисти слідкують за нею і мають бажання позмагатися за нагороду», — говорить гість та номінант на премію реп-виконавець Zbaraski — «Мені подобається, що робить команда EVE8 із онлайн-форматом. Раджу переглянути їхні актуальні роботи на Facebook. Вони відбирають цікаві локації у різних куточках України й запрошують артистів виступити там».

Список переможців

Артист року:

Alina Pash

alyona alyona

DakhaBrakha

Трек року:

alyona alyona, Jamala – Жалі

Ragapop – гордості

The Unsleeping – PTAHA FRED  

Відео року:

ONUKA – Zenit

Ragapop – Сяся

Zbaraski – Cofein

Внесок в індустрію:

Closer

Kyiv Music Days

Masterskaya

Ком’юніті року:

Closer

Kultura Zvuka

Masterskaya

Колаба року:

Alina Pash & Сергій Бабкін, Constantine, LATEXFAUNA, YUKO, Gurt [O], KRUTЬ — Різні.Рівні

alyona alyona, Jamala – Жалі

alyona alyona & KALUSH, OTOY, Білий Бо, Шершень, DYKTOR, Дядя Вова – Стержень

Подія нової реальности:

Вертикальний концерт. Серія

EVE8

Intercity Live

Соціальна ініціатива:

Різні.Рівні

#СтопКультурнийКарантин

EVE8

Переможці у номінації Young Blood

Young Blood Jury Choice – Kurs Valüt

Young Blood People’s Choice – InQUIET

Young Blood Jägermeister Choice – SHIP HER SON

«Це перший виступ за довгий час у “новому” музичному світі. І насправді, було досить хвилююче. Мені здається, коли виступ відбувається наживо, тебе зустрічає аудиторія оплесками і ти відчуваєш всю її енергію, то відразу розслабляєшся і просто кайфуєш від процесу. А коли ти перед камерами, то ніби без одягу, під лупою, і все настільки прискіпливо — увага до кожної ноти, семплу, фальшивого моменту. Немає відчуття взаємодії з людьми, виходить свого роду пластилінова реальність. На жаль, вона така є нині для музикантів чи організаторів виступів — ми маємо приймати умови такими, якими вони є. Головне те, що щось відбувається, премії проводять, люди їх дивляться», — коментує Ната Жижченко, лідерка гурту ONUKA.

Запис церемонії можна подивитися тут:

Церемонія нагородження Jäger Music Awards відбулася в Україні вже втретє. Бренд Jägermeister активно підтримує незалежних артистів у різних країнах світу, і власна премія – фундаментальний проєкт, що впливає на розвиток локальної андеграунд-сцени.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь