Спецпроєкти

Що означає «карантин вихідного дня» та навіщо він потрібен


Міністерство охорони здоров’я запропонує Кабінету міністрів запровадити жорсткий карантин на вихідні. Згідно з ним, у суботу й неділю працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки й ветеринарні аптеки, транспорт та автозаправки.

Про це сьогодні, 9 листопада, заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Розуміючи, що повний локдаун буде важко малому та середньому бізнесу перенести, ми будемо пропонувати жорсткий карантин вихідного дня. Наша пропозиція: щоб з 00 годин суботи до 00 годин понеділка в нашій країні працювали тільки продуктові магазини, аптеки, транспорт, автозаправочні станції, ветеринарні аптеки», – зазначив він.

Ресторанам, кафе та іншим закладам громадського харчування дозволять працювати тільки в режимі «взяти із собою».

«Що стосується решти магазинів, торгово-розважальних центрів – ми рекомендуємо, щоб вони у суботу й неділю були зачинені. Це стосується і решти розважальних закладів, розважальних подій, щоб вони у суботу й неділю не відбувалися», – додав Степанов.

МОЗ сподівається, що це зменшить кількість контактів між людьми до мінімуму, що контакти звузяться до родинного кола, а це своєю чергою зменшить поширення коронавірусної хвороби.

Раніше ми розповідали, що 6 листопада Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій зібралася на позачергове засідання. Від понеділка, 9 листопада, почне діяти нове епідемічне зонування. Усі регіони країни внесли в помаранчеву та червону зони.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь