Спецпроєкти

У Верховній Раді пропонують скасувати карантин вихідного дня


Нардепи хочуть скасувати карантин вихідного дня та зареєстрували відповідний проєкт постанови. Про це повідомила тимчасова виконувачка обовʼязків голови Верховної Ради, віцеспікерка Олена Кондратюк на засіданні погоджувальної ради.

«Українські підприємства і громадяни мають бути впевненими, що уряд діє в їхніх інтересах. Насамперед це нерозуміння та несприйняття так званого карантину вихідного дня, який був запроваджений урядом без консультації з парламентом та громадянами, без якогось наукового підтвердження. Не може бути таких рішень, які здійснюють преференції одним, але знищують малий і середній бізнес», – заявила Кондратюк.

Текст постанови опублікували на сайті Верховної Ради. Вона зареєстрована під номером  4381.

Ініціаторами проєкту стали Олена Кондратюк, представники «Слуги народу» Олександр Корнієнко та Давид Арахамія, нардеп «Голосу» Ярослав Железняк, нардеп від «ОПЗЖ» Юрій Бойко та нардеп «ЄС» Ірина Геращенко.

Нардепи пропонують послабити карантин вихідного дня у пунктах:

  • приймання відвідувачів у барах, ресторанах, кафе тощо;
  • приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах;
  • приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльности;
  • приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення;
  • діяльності закладів культури і проведення культурних масових заходів;
  • приймання відвідувачів спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.

Раніше ми розповідали, що через збільшення хворих на COVID-19 в Україні запровадили карантин вихідного дня. У вихідні – суботу та неділю – працюватимуть тільки продуктові магазини, аптеки та громадський транспорт. Бари, ресторани, кафе і ТРЦ у вихідні обслуговуватимуть клієнтів лише на виніс. Також не мають працювати заклади культури, спортивні зали, фітнес-центри та басейни.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь