Спецпроєкти

Літдвіж: як небайдужі українці переосмислили вітчизняних класиків та що із цього вийшло


Днями запустився культурний проєкт «ЛітДвіж». Команда оновила портрети класиків української літератури і подарує готові постери у друкованому форматі школам Києва. На сайті у відкритому доступі можна завантажити всі портрети безкоштовно для будь-якої організації або замовити комплект у школу свого міста.

ЛітДвіж – некомерційний культурний проєкт, який заснувала команда піар-агенції HAVAS PR Kyiv за підтримки видавництва «Ранок» та громадської спілки «Освіторія». Місія проєкту – формувати в молоді позитивне сприйняття української літератури та її авторів.

Для цього 9 листопада, у День української мови та писемности, запустився litdvizh.com, на якому можна почитати «двіжові» історії українських письменників. Кожна українська школа може зробити передзамовлення на постери з письменниками, а у шкіл Києва є можливість забрати переосмислені портрети класиків уже від цього понеділка безкоштовно в Освіторія хаб за адресою Московська, 2.

 

На сайті ЛітДвіж можна знайти небанальні історії із життя 12 апостолів української літератури: Шевченка, Лесі Українки, Франка, Сковороди, Котляревського, Довженка, Куліша, Остапа Вишні, Миколи Хвильового, Тичини, Кобилянської та Івана Нечуй-Левицького.

Раніше ми розповідали, чому люди зазвичай купують купу книжок та не читають їх і чи варто взагалі це явище якось оцінювати або боротися з ним.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь