Спецпроєкти

У Польщі відклали заборону на аборти через масові акції протесту


Влада Польщі вирішила відкласти обмеження на аборти через масові акції протеста в різних містах країни. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Наприкінці жовтня цього року Конституційний суд Польщі заборонив робити аборти через невиліковну хворобу плода. На цю причину припадало 98% легального переривання вагітности у країні.

Ухвалення рішення спричинило акції протесту, до яких долучилися сотні тисяч людей з усієї країні. Протестувальники заявляли не лише про вимоги скасувати заборону абортів, а й про бажання змінити консервативний політичний курс. 

Через протести набуття чинності рішення вирішили відкласти.

«Було б непогано виділити час на діалог і пошук нової позиції у цій ситуації, яка є складною та емоційно сприймається», — прокоментував голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик. 

Польща входить до європейських країн з жорстким протиабортним законодавством, і обмежувати право на аборт у державі намагаються ще давно. У 2016 році проти таких обмежень також виступало польське населення, завдяки чому обмеження не закріпили законодавчо.

Нагадаємо, що наразі в Польщі дозволено переривати вагітність тільки якщо вона наступила в результаті згвалтування, якщо у плода виявили невиліковну хворобу або якщо вагітність загрожує здоров’ю чи життю матері.

Також ми пояснювали, як законодавство регулює аборти в інших країнах світу. Почитать про це можна за посиланням.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь