Спецпроєкти

Усім QR-коди: в Китаї запропонували створити кожній людині сертифікат стану здоров’я


Голова КНР Сі Цзінпін під час саміту G20 запропонував використовувати QR-коди для створення міжнародного механізму сертифікатів стану здоров’я громадян.

Про це повідомляє Xinhua.

«Китай запропонував глобальний механізм визнання сертифікатів здоров’я на основі результатів тестів на нуклеїнові кислоти у формі міжнародно визнаних QR-кодів. Ми сподіваємося, до цього механізму приєднається більше країн», – сказав він.

Як зазначає ВВС, суть механізму проста: дані про аналізи людини на COVID-19 зашифровуються в QR-код, який зберігається у смартфоні. За допомогою спеціального додатка інформацію зчитати можна відразу з телефону пред’явника.

Таку систему «кодів здоров’я» в Китаї почали використовувати з початку пандемії. Сі Цзінпін під час саміту G20 запропонував світовим лідерам наслідувати приклад КНР і зробити таку систему глобальною.

Раніше ми розповідали, що мільйони людей мають захисні Т-клітини від коронавірусу внаслідок перенесених аналогічних вірусів застуди. Тобто природній імунітет до коронавірусу трапляється у два рази частіше, ніж передбачали експерти.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь