Спецпроєкти

До затонулого «Титаніка» возитимуть туристів. Їх називатимуть «експедиторами»


Американська компанія OceanGate Expeditions планує запустити експедиції до «Титаніка» у 2021 році. Проводитимуться вони на підводному човні, що вміщує п’ять осіб.

Про це повідомляє Irish Central.

Експедиції відбуватимуться щотижня з травня по вересень. Охочі занурюватимуться на глибину майже чотири тисячі метри, щоб побачити лайнер, що затонув. Організатор Стоктон Раш розповів, що не планує перетворювати місце загибелі корабля на туристичну атракцію, але хоче отримувати прибуток від свого задуму. Охочим побачити «Титанік» доведеться сплатити за це 125 тисяч доларів. За словами бізнесмена, вже 36 осіб забронювали місця.

Експедиція розпочнеться з плавання від острова Ньюфаундленд. Саме занурення до «Титаніка», дослідження місцевости й повернення на поверхню займе від шести до восьми годин.

Раш зазначив, що його гості будуть одними з перших за 15 років, хто відвідає місце аварії корабля. Вони вважатимуться «цивільними вченими», які допомагатимуть у дослідженнях. Кожен охочий має пройти обов’язкове інтерв’ю.

Над створенням підводного човна «Титан» Раш працював з Boeing і NASA. Судно занурюватиметься на дно зі швидкістю 55 метрів на секунду. На борту є невелика вбиральня. Раш планує вмикати музику під час 90-хвилинного спуску. Кожна експедиція передбачає одного пілота, одного наукового дослідника і трьох гостей, які оплачують свою участь і зможуть насолодитися підводними краєвидами з ілюмінаторів або через камери судна.

Раніше ми розповідали, що німецька компанія TUI Cruises запустила круїзи в «нікуди»: лайнер виходить в море з порту у Гамбурзі або Кілю, але не заходить у жоден порт і за кілька днів просто повертається назад.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь