Спецпроєкти

Німецька компанія запустила круїзи «в нікуди». Лайнер виходить в море, але ніде не зупиняється


Німецька компанія TUI Cruises запустила круїзи в «нікуди»: лайнер виходить в море з порту у Гамбурзі або Кілю, але не заходить ні в один порт і через кілька днів просто повертається назад.

У турі не передбачено ніяких екскурсій, відвідування портів або пам’яток інших міст.

Аби пасажирам не було так нудно, для гостей передбачені розваги. Наприклад, пасажири можуть відвідати виставу або концерт, який підготує трупа корабля.  За словами представника компанії, подивитися виставу за один раз можуть тільки 150 пасажирів. Для тих, хто не потрапить до списку «щасливчиків», захід транслюватимуть на екранах, розміщених у каютах.

Таким чином TUI Cruises зможуть повернути втрачений за п’ять місяців простою дохід та уникнути банкрутства.

Лайнер Mein Schiff 2 вміщує 2900 осіб, а з дотриманням норм соціальної дистанції – 1700. Компанія потурбувалась про безпеку пасажирів під час пандемії. Так, пасажири повинні реєструюватися на борт у різний час, носити маски в ліфтах і на палубі. Ще на вході в ресторан корабля їм вимірюють температуру і опитують щодо симптомів коронавірусу.

Зараз доступні маршрути по Північному і Балтійському морю, але вже восени TUI Cruises планують запустити маршрути по Середземному морю. Квиток в тур «в нікуди» коштує близько 550 євро.

На початку серпня 2020 року рейси «в нікуди» почали виконувати і авіакомпанії Тайваню. Літаки пролітають над островом і сусідніми країнами без посадки і повертаються в аеропорт.

Під час подорожі пасажирів пригощали стравами з мішленівського ресторану і проводили розіграші з подарунками.  Квитки на перший рейс розкупили за п’ять хвилин. Вартість польоту обійшлася жителям Тайваню в 4,7 тисячі тайваньських доларів (4 411 грн).

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь