Спецпроєкти

Twitter «гальмуватиме» користувачів, які хочуть ретвітнути дезінформацію. Розповідаємо, як


Twitter працює над розширенням використання своїх попереджень про дезінформацію. Йдеться про твіти, які вводять в оману користувачів соцмережі.

Про це повідомляє Techcrunch.

Компанія розробила нову функцію, що відображатиме мітку «інформація, яка вводить в оману», коли користувач намагатиметься вподобати твіт, що був позначений як дезінформація. Функцію поки що тестують.

Її виявила ​​реверс-інженерка Джейн Манчун Вонг в коді програми Twitter. Вона стверджує – це повідомлення не заважає користувачеві продовжувати ставити лайк твіту, проте сповільнює цю дію.

Аналогічне попередження з’явилося днями і в інших користувачів, коли ті намагалися ретвітнути повідомлення, позначені як дезінформація.

Нова функція відповідатиме іншим заходам, які Twitter використовує для вповільнення поширення дезінформації. Так, нещодавно змінилася технологія ретвіту: від 20 жовтня 2020 року Twitter пропонує всім, хто хоче щось ретвітнути, натомість поділитися твітом з цитатою.

Такі заходи призначені для того, щоб допомогти користувачам зупинитися і подумати про те, що вони поширюють. До того ж Twitter представив серію нових політик напередодні дня виборів у США, щоб ще більше контролювати інформацію, яка вводять в оману. Крім позначення дезінформації, він застосовував агресивніші попередження і обмеження на твіти від політичних діячів США. Зокрема обмеження стосувалися акаунтів кандидатів і кампаній, які відповідали певним межовим значенням з погляду кількости підписників або залучености у твіти.

Раніше ми розповідали, що Twitter запускає функцію голосових постів тривалістю до 140 секунд.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь