Спецпроєкти

У Міністерстві культури не підтримали ідею карантину вихідного дня


З огляду на те, які наслідки для сфери культури, креативних індустрій може спричинити «карантин вихідного дня», Міністерство культури та інформаційної політики не підтримує цю ініціативу.

Про це заявив очільник міністерства Олександр Ткаченко в Telegram.

«Сотні тисяч працівників в Україні можуть залишитися без роботи. Тобто йдеться про життя та існування людей. Окреме питання, чи витримає економіка України, якщо свою роботу призупинить сфера, яка генерує від 2 до 4% ВВП. І це ми говоримо в розрізі сфери культури, хоча варто пам’ятати, що загалом аналогічні ризики й для мікро, малого та середнього бізнесу», – написав він.

За словами Ткаченка, заклади культури – не епіцентр для поширення вірусу, а контролювати дотримання карантинних обмежень у закладах культури чи не найпростіше: потік людей регулюється, розміщення визначається, те, щоб відвідувачі перебували в масках, постійно відстежується, температурний скрингінг відбувається, дезінфікційні засоби завжди в доступі.

Міністр також назвав сферу культури «взірцем для багатьох галузей» щодо виконання санепідем вимог МОЗ.

Раніше ми розповідали, що Міністерство охорони здоров’я запропонує Кабінету міністрів запровадити жорсткий карантин на вихідні. Згідно з ним, у суботу й неділю працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки й ветеринарні аптеки, транспорт та автозаправки.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь