Спецпроєкти

В Японії встановили роботововків, щоб відлякувати ведмедів. Краще на них не дивитися перед сном (фото, відео)


У містечку Такікава, що в Японії, встановили декілька роботів-вовків. Мета такого винаходу – відлякувати хижаків, які можуть загрожувати місцевому населенню. Ці роботи можуть рухатися і вити точнісінько як справжні вовки.

Про це розповів The Guardian.

Перед цим у вересні в околицях міста помітили ведмедів. Водночас, за даними японської телекомпанії NHK News, у сільських районах країни почастішали випадки появи ведмедів. Десятки атак, дві з яких закінчилися смертями, спонукали місцевих чиновників встановити двох штучних вовків.

У роботів чотири ноги, покрите хутром тіло і червоні очі, які світяться. Їхні детектори руху можуть попереджати про будь-яких ведмедів поблизу. Коли робот отримує таке повідомлення, вмикається один із 60 різних звуків.

Виробник роботів, який створював цих вовків, продав 70 таких роботів всього за два роки.

«Я сподіваюся, що це допоможе створити середовище, в якому люди і ведмеді зможуть співіснувати», – сказав Юджі Ота, президент компанії-виробника роботів.

2018 року ферми недалеко від міста Кісарадзу в Японії також встановили роботів-вовків, щоб перешкодити худобі їсти врожай.

Раніше ми розповідали, що Папа Римський Франциск присвятив щомісячне послання темі високих технологій. Він закликав світ молитися за штучний інтелект, щоб він «завжди служив людству».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь