Спецпроєкти

Занурення в океан, старовинні замки та Ватикан: підбірка віртуальних турів світу


Нещодавно уряд схвалив рішення про запровадження карантину вихідного дня. Отже, від цього тижня до нашого життя можуть повернутися прогулянки зі своїх диванів.

Сьогодні згадуємо про місця, які хотіли побачити до початку світової пандемії та опиняємося в іншій точці планети завдяки віртуальним турам.

Національні парки та пам’ятки природи

 

Якщо ви хотіли відвідати національні парки, то у вас завжди є така можливість. Google співпрацює зі Службою національних парків та створює захопливі 360 ° екскурсії від вулканів Гаваїв до каньйонів штату Юта. Екскурсії проводяться в інтерактивному режимі та супроводжуються розповідями охоронців парку. Ідеально підходять як для дітей, так і для дорослих.

Google також пропонує віртуальні екскурсії міжнародними пам’ятками природи. Ви можете побачити на власні очі Гору Фудзі у Японії  або ж вирушити в подорож до міста Гомбе в Танзанії, досліджуючи знаменитий заповідник, у якому вивчала шимпанзе Джейн Гудолл. У лісах Гомбе ви зможете провести день разом із  самкою шимпанзе на ім’я Блиск.

Прогулятися пейзажами Оклахоми та перенестись у величезні відкриті поля, рівнини та прерії. Під час екскурсії ви зможете інтерактивно дізнаватися цікаву інформацію про ландшафт заповідника.

Занурення вглиб

 

Якщо ви сумуєте за океаном, пропонуємо вам спробувати на собі  віртуальне занурення. Природні морські заповідники пропонують класний досвід дайвінгу у різних підводних регіонах, зокрема й Американське Самоа та Флориду-Кіс. Там ви можете побачити морських левів, які плавають у  різнобарвних водоростях, масивні коралові рифи та захопливий підводний світ.

Окрім цього, в режимі реального часу ви можете спостерігати за Акваріумом «Нова Англія», який щодня о 11:00 транслює на своїй сторінці у Facebook презентації в прямому етері. На сайті акваріуму ви знайдете записані відео, наприклад, про пінгвінів.

А ще, за допомогою Google Планета Земля ви можете вмикати Перегляд вулиць під водою  та споглядати дивовижні зображення підводної Землі та океану.

Прогулянки вулицями міста

 

Google знову повертається до цього із захопливим віртуальним досвідом. За допомогою екскурсій вуличного мистецтва ви можете прогулятися різними містами (від Буенос-Айреса до Нью-Йорка та Амстердама). Рекомендуємо дослідити вуличне мистецтво та графіті різних міст. Колекція також містить аудіоекскурсії та розповіді художників – вивчайте мистецтво та гуляйте водночас.

Екскурсія по замку

 

Якщо ви хочете поблукати по Букінгемському палацу або побачити красу Версаля, то тепер у вас є така можливість. Зараз багато замків по всьому світу пропонують великі та інтерактивні онлайн-тури.

А ще ви можете побачити зсередини будинки королівської родини, зокрема й Віндзорський замок, Палац Холірудхаус (офіційна шотландська резиденція королеви). А ось тут – віртуальні екскурсії знаковими палацами по всьому світу.

Побачити Ватикан

 

Ловіть посилання на віртуальні тури по Ватикану. На цьому сайті ви можете подивитися на 360° найпопулярніші місця Ватикану: Нове крило, Кімнати Рафаеля та, звичайно, Сікстинську капелу. Шедевр Мікеланджело – це те, чим можна насолоджуватися повільно та обережно, оскільки складне мистецтво каплиці відкривається не одразу.

А ще на YouTube можна дивитися пряму трансляцію з Ватикану, зокрема й щоденну месу Папи Римського. Якщо прагнете подорожі в Італію, то можете задовольнити свої бажання хоча б таким чином.

Дослідити Паризькі катакомби

 

Настрій для чогось трохи моторошнішого? Огляньте знамениті Паризькі катакомби. Паризькі катакомби –  підземний кар’єр, у якому розташовані скелетні залишки понад шести мільйонів парижан 18 століття. Черги до фактичного місця можуть бути надзвичайно довгими, тому чудово, що тепер ви можете відвідати історичну пам’ятку в інтернеті без очікування або авіаперельоту.

На їхньому вебсайті ви можете поглянути на 360° п’яти різних частин знаменитих Катакомб. Звичайно, сюди входить й Асоба де Осуайр (те, що багато людей уявляють собі, коли думають про Катакомби). Ця частина екскурсії демонструє черепи та облицьовані кістками стіни тунелів. Ви зможете збільшити масштаб та подивитися на всі недоступні звичайному оку деталі, а також віртуально переглянути Ательє, Галерею де Порт-Махон, Клош де Фонтіс та Лампе Сепулькрале де Осуайр (ще один наповнений черепом лабіринт).

За підбірку дякуємо townandcountrymag.com

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь