Спецпроєкти

Де взяти сонце? 10 гаджетів і застосунків, які допоможуть пережити зимовий сезон


Нестача вітаміну D, постійне бажання спати і їсти солоденьке –  час сірої зимової погоди. Дефіцит вітаміну D позначається на імунітеті, на нашій активності, на стані кісток та м’язів.

bit.ua розповідає про девайси та застосунки, які допоможуть знайти сонце і легше пережити мрячну пору року.

 1.Лампа KenkoLight

Лампа допомагає боротися із сезонним афективним розладом (іноді називають winter blues) – млявістю, зниженою енергійністю і поганим настроєм, які з’являються взимку. На відміну від сонячних променів, лампа не виробляє УФ-променів і здоров’ю не шкодить. Ще один з її плюсів, який також покращить настрій, – стильний технологічний дизайн.

2.D Minder Pro-0

Застосунок для розрахунку вашої потреби в денному світлі. Як це працює: ви пишете свій вік, стать, вагу і зріст, а програма аналізує ці дані і точно розраховує, скільки денного світла вам потрібно. А ще застосунок враховує погодні умови, схід і захід сонця в певній місцевості, тож радить, скільки вам потрібно перебувати надворі, щоб отримати свою порцію вітаміну D. 

3.CoeLux

Сонячна панель «навпаки». Її потрібно вмонтувати у стелю чи стіну – вона створюватиме ефект вікна, крізь яке проходить тепле денне світло. Світло від панелі таке реалістичне, що не тільки людський мозок, а й фото- та відеотехніка сприймає його як сонячне. Саме світло можна обирати – від прохолодного північного сонця до тропічного. 

З мінусів – ціна: наразі панель коштує кілька десятків тисяч доларів.

4.Лампа-будильник Wake-Up Light Therapy Alarm Clock with Sunrise Simulation

Гаджет, який пройшов клінічні випробування та довів здатність покращувати самопочуття і розвіювати сезонну пригніченість. Лампа імітує світло сходу сонця і робить пробудження легким навіть у найсірішу мряку за вікном.

 5.LED Mask Photon Light Skin Rejuvenation Therapy Facial Skin Care Mask – б’ютігаджет з LED-світлом використовує м’які хвилі різного кольору, які за допомогою світлодіодів потрапляють у шкіру і залежно від кольору заспокоюють шкіру, розгладжують зморшки тощо. У шкірі LED-промені поглинаються і це додає еластичности, водночас попереджаючи виникнення пігментних плям на обличчі.

6.Плеєр Valkee Light

Фінські фахівці зі світлотерапії винайшли навушники, які генерують промені світла, котрі впливають на мозок через вухо за тим самим принципом, що і через сітківку ока. Таким чином навушники компенсують дефіцит гормону серотоніну, який робить нас щасливими і задоволеними. 

7.Світло для рослин Bozily Grow Lights for Indoor Plants

Дефіцит сонячного світла відчувають на собі й кімнатні рослини. Ці лампи здійснюють постійний моніторинг стану рослин. Можна запрограмувати періоди їхньої роботи залежно від потреб рослини і виставити необхідну інтенсивність випромінювання.

8.QSun – Vitamin D & UV Tracker 

Застосунок, який визначає хмарність та інтенсивність сонячних променів і підказує, як довго варто залишатись під сонцем. А ще нагадає, коли варто наносити сонцезахисний крем.

9. Happy Energy Health Light Daylight Adjustable Natural Sunlight Simulation

Виробник денного світла, який можна легко взяти з собою. Гаджет з приємним нейтральним світлом, за словами виробників, допоможе пережити зимову меланхолію, зміну сезонів, монотонну роботу і навіть джетлаг. Що ближче до себе ви тримаєте девайс, то менше часу вам потрібно, щоб зарядити «внутрішню батарею організму».

10.Лампа Lumie Bodyclock Active 250 Wake-Up Light

Лампа імітує світло заходу сонця, коли ви вкладаєтеся спати, і сходу – коли прокидаєтеся. Компанія Lumie однією з перших почала виробляти девайси, які компенсують брак сонця. Саме вони разом з науковцями визначали, чи допоможуть технології замінити природне світло. Дослідження довели, що девайси здатні значно покращити наш стан у період дефіциту сонячних променів.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь