Спецпроєкти

Кому робитимуть вакцини від коронавірусу безкоштовно?


Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що з груп ризику безкоштовно від COVID-19 провакцинують приблизно 21 мільйон людей.

«Ми вважаємо, що насамперед необхідно вакцинувати медпрацівників, бійців ООС, людей, що перебувають в інтернатах, будинках для людей літнього віку, працівників освіти, Нацполіції, Нацгвардії, людей віком від 60 років, людей із супутніми захворюваннями», – сказав Степанов.

За його словами, Міністерство охорони здоров’я вже розробило чіткий план вакцинації щодо груп людей, вакцинацію яких необхідно провести державним коштом.

Отримати перші поставки вакцин очікують уже на початку 2021 року. Цього вистачить приблизно на 20 відсотків населення України, тому уряд також планує комерційні закупівлі за кошти держбюджету.

Напередодні заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що Україна отримала від COVAX (Фонду глобального доступу до вакцин проти COVID-19) офіційне схвалення її запиту на отримання вакцини від COVID-19. За його словами, це означає, що Україна «вже на 100%» отримає понад 8 млн доз вакцини безкоштовно.

Україна є одним з приблизно 190 учасників міжнародної ініціативи COVAX, що має на меті забезпечити доступ до вакцин, тестів та інших засобів проти COVID-19 усім країнам незалежно від їхнього багатства.

Раніше ми розповідали, що виробники вакцини проти COVID-19 – американська компанія Pfizer і німецька BioNTech – заявляють, що їхні розробки викрали через кібератаку на регулятор – європейську агенцію з лікарських засобів (EMA).

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь