Спецпроєкти

Корабельна сосна та груди Клітіної: хто отримав антипремії за сексизм


У Києві вдруге вручили антипремію «Це яйце» за найбільш сексистське висловлювання та сексистський матеріал.

Про це повідомляють в Українській гельсінській спілці прав людини.

Номінація «Сексистське висловлювання»

«Переможцями» першої номінації стали українські політики та посадовці.

У категорії «Сексистське висловлювання» аж четверо переможців.

Так, очільник партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко та очільник фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія потрапили в сексистський скандал, коли перед заходом партії у Миколаєві забули вимкнути мікрофон та почали обговорювати колег. Тоді вони назвали політикиню Тетяну Домбровську «робочою бабою, як корабельна сосна». Згодом Корнієнко вибачився за свої слова.

Антипремію отримав і  кандидат на посаду мера Одеси Євген Червоненко. На одному з ток-шоу він заявив депутатці від «Слуги Народу» Галині Янченко: «Ваш рівень – навчитися правильно, здвинувши ноги, сидіти на ток-шоу, дівчино». Після цього політикиня покинула студію.

Також керівник Центру соцслужб для сім’ї, дітей та молоді в Кривому Розі Павло Дабіжа засумнівався в необхідності надавати виборче право жінкам. У коментарі до допису депутатки Криворізької міської ради від об’єднання «Самопоміч» Людмили Бурман він написав: «Найбільше зло – це допустити жінок і дітей до ухвалення важливих рішень, наприклад, до голосування, який би вигляд не мали ці люди. Саме тому загальне виборче право і рівність чоловіків і жінок – це нісенітниця». Наразі коментар видалили.

Номінація «Сексистський матеріал»

Тут також четверо переможців. Наприклад, телеканал «ZIK» поцікавився у глядачів, чи справжні груди в колишньої заступниці міністра інфраструктури Олександри Клітіної. Після того, як вона в купальнику повідомила про створення своєї партії «Україна проти корупції», телеканал вирішив провести опитування щодо імплантів у її грудях.

«Новини Черкащини» та «Таблоїд 18000» відзначилися применшенням ролі жінки в заголовках: «Дружина письменника із Черкас отримала нагороду за найкращу режисуру на американському кінофестивалі» та «Дружина письменника із Черкас отримала нагороду за найкращу режисуру». Йшлося ж про перемогу української режисерки Ірини Цілик на кінофестивалі Sundance.

Видання «Гал-інфо» опублікувало матеріал про кандидатку від партії «Удар» Оксану Юринець у рубриці «Портрет кандидата». Політикиню зобразили з великими губами та нарощеними нігтями. Її опонента Ігоря Зінкевича видання також показало карикатурно, але як ділового чоловіка.

Спецпремію отримала народна депутатка від «Слуги Народу» та екскандидатка в мери Києва Ірина Верещук. В інтерв’ю Дмитру Гордону вона сказала: «Коли я чую про ці “феміністичні рухи”, кажу їм: “В армію”. І все стане на свої місця».

Раніше ми розповідали, що в межах рекламної кампанії команда Opti планувала зняти кілька гумористичних роликів тривалістю 6-15 секунд. Уже після першого опублікованого в соцмережах компанію звинуватили у фетшеймінгу.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь