Спецпроєкти

Хакери зламали сайт головної лабраторії Бельгії та вимагають викуп


Невідомі зупинили роботу сайту Загальної медичної лабораторії (АМЛ), яка тестує на COVID-19 близько 5% жителів Бельгії. Вони отримали доступ до адмінки сайту та встановилиспеціальні програми, які зупинили роботу ресурсу. Хакери вимагають викуп.

Про це повідомили The Brussels Times.

Лабораторія Антверпена – найбільше приватне підприємство в країні, яке перевіряє людей на наявність коронавірусної інфекції. Щоденно там проводять близько 3000 тестувань.

Поки що незрозуміло, чи зловмисники хотіли викрасти дані. Вимагальні програми, створюють для того, щоб отримати гроші. В будь-якому разі викрадачі даних намагаються не залишати слідів, але цього разу невідомі діють іншим чином.

«Цієї миті жодної інформації про пацієнта не викрадено», – наголосив менеджер ІКТ Маартен Ванхейсден.

Для того, щоб виявити «місце ураження», менеджери медзакладу тимчасово припинили роботу сайту. За їхніми словами, атака – конкретний економічний шантаж, але вони поки не розуміють, хто до цього причетний.

Напад на AML – не перша кібератака на заклади, які пов’язані з COVID-19. Цього місяця Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) в Амстердамі теж стало об’єктом нападу. Хакери змогли отримати дані про вакцину від коронавірусу Pfizer.

Раніше ми розповідали, що Іспанія вестиме облік людей, які відмовляться вакцинуватися від COVID-19 та поділиться ним з іншими країнами Європейського Союзу.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь