Спецпроєкти

Майже половина українців проти запровадження повного локдауну – опитування


У дієвість локдауну вірять 52% українців. Про це свідчать результати нового опитування соціологічної групи «Рейтинг».

Водночас 41% опитаних українців виступають проти запровадження жорстких обмежень. Ще 3% не визначилися зі своєю позицією. Водночас:

  • 52% респондентів заявили, що локдаун в Україні неодмінно дасть результат;
  • 45% українців мають протилежну думку;
  • ще 3% – не визначилися.

Згідно з результатами опитування, понад 70% українців підтримують закриття спортзалів та кінотеатрів на час локдауну. А от найменше опитаних переконані, що громадський транспорт має зупинити роботу в межах жорстких обмежень. Зупинки роботи міжміського громадського транспорту хочуть лише чверть опитаних.
Також великий відсоток респондентів виступають за закриття ресторанів, кафе та закладів громадського харчування. Трохи більше за половину опитаних кажуть, що варто закрити школи.

Майже половина (45%) переконані, що офіційна статистика щодо масштабів коронавірусу у країні применшена. 31% навпаки вважають, що ця інформація перебільшена, і лише 15% переконані, що вона об’єктивна. Порівняно з березнем кількість тих, хто вважає статистику щодо короновірусу перебільшеною, зросла втричі (з 11 до 31%). Частіше вважає статистику перебільшеною молодь, а також ті, хто рідко дізнається новини про коронавірус.

Локдаун в Україні розпочнеться 8 січня та триватиме до 24 числа.

Раніше ми розповідали, що Верховна Рада ухвалила закон про штрафування підприємців за допуск людей без масок у будівлі й транспорт.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь