Спецпроєкти

В Україні вводять штрафи для підприємців за обслуговування клієнтів без масок


Верховна Рада ухвалила закон про штрафування підприємців за допуск людей без масок у будівлі й транспорт.

За відповідний закон «Про внесення змін до закону України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» (№ 3890) проголосував 241 народний депутат.

До підприємств, підприємців, установ, організацій, які порушили санітарне законодавство, застосовуються фінансові санкції за пропуск, допуск особи у громадські будинки, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, або невжиття заходів щодо перебування особи у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті без такого засобу індивідуального захисту.

Підприємство, установа, організація або підприємець сплачують штраф у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 3 тисяч 400 до 5 тисяч 100 грн.

Такий самий штраф передбачено і за обслуговування споживачів без респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот.

Раніше ми розповідали, що від 21 листопада в Україні штрафують за відсутність захисної маски або респіратора в громадських місцях і транспорті. Порушникам доведеться сплачувати від 170 до 255 гривень.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь