Спецпроєкти

Пробне ЗНО дорожчає: чому та на скільки?


Наступного року пробне ЗНО здорожчає, оскільки кількість тестувань значно зменшиться, а отже, одиниця послуги стане суттєво дорожчою. Реєстрація для участи в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме від 5 до 19 січня. Вартість тестування залежатиме від регіону та в середньому становитиме 225 гривень.

Про це повідомив Український центр оцінювання якости освіти.

Зареєструватися на пробне ЗНО можна на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якости освіти. Це потрібно зробити в період від 5 до 19 січня включно. Вартість проведення пробного тестування відрізнятиметься за регіонами та коливатиметься в межах від 195 до 255 гривень.

«Це пов’язано з особливостями організації пробного ЗНО, зокрема з вартістю друку й доставки матеріалів у певному регіоні, прогнозованою кількістю тестувань тощо», – пояснюють у Центрі.

Там також додали, що загалом ціна на пробне ЗНО у 2021 буде вищою, ніж це було у 2020 році. Це пов’язане зі зменшенням очікуваної кількости тестувань та підвищенням оплати праці працівників І тарифного розряду.

«Через складну ситуацію з поширенням Сovid-19 у 2021 році кожний учасник чи учасниця зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО, а отже, кількість тестувань значно зменшиться, тому одиниця послуги стане суттєво дорожчою», – уточнюють у Центрі.

У відомстві додають, що розуміють негативні наслідки підвищення вартости тестування. Крім того, там намагаються компенсувати їх додатковими можливостями.

Раніше ми розповідали, що 2021 року під час вступної кампанії, яка розпочнеться 14 липня, абітурієнти зможуть самостійно обрати 3-й предмет ЗНО під час вступу до вищих навчальних закладів.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь