Спецпроєкти

Twitter вилучає мільйони підписників з офіційних сторінок президента США


Twitter вилучає з офіційних акаунтів президента США мільйони підписників, перш ніж акаунт Білого Дому перейде до адміністрації Байдена. Команда нового президента США була проти цього плану, але гігант соціальних мереж сказав, що його рішення остаточне.

Про це повідомляє Wall Street Journal з посиланням на заяву Twitter.

Свого часу Twitter відгукнувся на прохання Дональда Трампа у 2016 році успадкувати мільйони передплатників Барака Обами.

«2016 року адміністрація Трампа поглинула всіх передплатників президента Обами у Twitter на @POTUS і @WhiteHouse. 2020 року Twitter повідомив нам, що зараз адміністрації Байдена доведеться починати з нуля», – написав цифровий директор обраного президента Роб Флаерті.

Це рішення стосується тільки підписників державних акаунтів, таких як @POTUS і @FLOTUS. Twitter повідомив, що ті, хто стежить за поточними президентськими акаунтами, будуть повідомлені про те, що вони архівуються. Їм нададуть можливість підписатися на нові акаунти адміністрації Байдена.

В особистого облікового запису Байдена, @JoeBiden, 21,7 мільйона передплатників, і цей крок Twitter не зачепить його. Президент Трамп, як відомо, використовував свої акаунти у  Twitter – як професійні, так і особисті – для спілкування з виборцями. За час перебування в Білому домі він написав понад 50 000 твітів.

Згідно Factbase, вебсайту, який відстежує твіти та кількість передплатників, з листопада Трамп втратив 369 849 передплатників на своєму особистому акаунті. За той же період обраний президент Джо Байден набрав 2 671 790 послідовників. Рішення Twitter ухвалили за кілька днів після того, як генеральний директор Джек Дорсі відписався від численних політичних фігур на платформі, включно з Трампом, Байденом і обраною віцепрезиденткою Камалою Гарріс.

Раніше ми розповідали, що головою служби безпеки Twitter став один з найвідоміших у світі хакерів, фахівець з мережевої безпеки Пейтер Затко. Він опікуватиметься всім: від дезінформації до технічних помилок.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь