Спецпроєкти

Акції Hyundai за день підскочили на 20%: компанія веде перемовини з Apple


Після заяви Hyundai про переговори з Apple щодо спільної роботи над розробкою електромобілів акції компанії зросли на 20%.

Про це повідомляє видання CNBC.

«Ми розуміємо, що Apple веде переговори з різними світовими виробниками автомобілів, зокрема з Hyundai Motor. Оскільки обговорення перебувають на початковій стадії, нічого ще не вирішено», – заявив представник Hyundai Motor Чері Канг.

Раніше видання Korea Economic Daily повідомляло, що виробник iPhone запропонував співпрацю південнокорейський автомобільній компанії, але Hyundai поки що розглядає її умови.

У статті також йдеться, що сторони планують не лише виробництво електрокарів, а і виготовлення акумуляторів для них. Перший такий автомобіль може з’явитися у 2027 році, проте виробництво розпочнеться вже у 2024. Тоді ж може з’явитися «бета-версія» електрокарів від Apple.

Пізніше Hyundai оприлюднила оновлену заяву – цього разу без згадки про Apple. Компанія зазначила, що отримала запити про потенційну співпрацю від різних компаній, але всі обговорення перебувають на початковій стадії.

У Apple ситуацію не коментують.

Розмови про створення автомобіля від виробника iPhone Ipnohe тривають вже не перший рік. Один з найвідоміших задумів з виготовлення автономних електрокарів від Apple є проєкт «Титан».

Раніше ми писали, що Apple працює над розумними самокерованими автомобілями протягом декількох років у межах проєкту Titan. Нещодавно з’явилися відомості про те, що Apple може випустити автомобіль Apple Car у 2021-му році, інші джерела називають 2024-й рік.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь