Спецпроєкти

Байден забрав червону кнопку Трампа зі столу, якою експрезидент викликав офіціанта з колою


Президент США Джо Байден прибрав зі свого столу в овальному кабінеті червону кнопку, якою Трамп викликав офіціанта з пляшкою Кока-Коли.

Про це повідомили Associated Press.

Фото-доказ опублікував у своєму Твіттері політичний оглядач Том Ньютон Данн.

Що це за кнопка?

Про червону кнопку Трампа в Овальному кабінеті вперше заговорили у 2017 році, коли минуло рівно 100 днів президентства. Трамп щодня міг випивати 12 пляшечок дієтичної коли. 

Кнопка зникла, коли новий президент США за традицією оновлював декор в овальному кабінеті. Також він зняв портрет президента Ендрю Джексона – улюбленця Трампа, який підписав Закон про виселення індійців з території США. Підпис Джексона фактично узнаконив етнічні зачистки, тому президент вважається одним з найжорсткокіших правителів Штатів.

Як пишуть Associated Press, усі президенти допрацьовують декор Овального кабінету на початку своїх термінів, щоб відобразити їх особистий смак та важливі меседжі громадськості. 

Раніше ми розповідали про курйози на інавгураціях президентів США. На інавгурації того ж Трампа без курйозів не обійшлося – втім, він далеко не єдиний президент Штатів, чия інавгурація була далекою від ідеальної.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь