Спецпроєкти

На дорогах Сінгапуру почали їздити безпілотні автобуси


В кінці січня 2021 року в Сінгапурі вперше з’явилися комерційні безпілотні автобуси. Вони курсують за двома маршрутами — в Сінгапурському науковому парку II і на острові Джуронг. 

Про це повідомляє ZDNet.

Що це означає?

У розробці проєкту брали участь кілька організацій і державних установ. Мета проєкту — стимулювання і прискорення сталого розгортання робототехніки в країні.

Ініціативу, яку очолює Альянс з робототехніки, також підтримали Рада з питань економічного розвитку Сінгапуру і Управлінням наземного транспорту.

Протягом тримісячного випробувального терміну збиратимуть дані для оцінки безпеки пасажирів, надійності і ефективності послуг безпілотних автобусів. Щоб розрахуватися або забронювати поїздку, достатньо завантажити додаток Zipster. 

Перший час в кабіні автобуса перебуватиме водій, який зможе взяти на себе управління в надзвичайних ситуаціях. Тестування безпілотних автобусів закінчиться у квітні.  

Раніше ми розповідали, що Берлін стане першим містом для пішоходів, а не машин. Берлінський парламент ухвалив перший у Німеччині законопроєкт для пішоходів. Ціль закону — перетворити Берлін у місто для пішоходів.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь