Спецпроєкти

Зроблено перший крок: в Україні запустили процес легалізації медичної марихуани


Народні депутати пропонують узаконити канабіс в медичних цілях, науково-технічної діяльності та промисловості.

Відповідний законопроєкт №4553 зареєстрували у Верховній Раді.

Нардепи пропонують внести зміни в низку законів, які створять умови для законного використання канабісу в медичній практиці, науково-технічній діяльності і в промисловості.

Придбати медичну коноплю і / або препарати, виготовлені з рослин роду конопель, за медичними показаннями можна буде тільки за рецептом лікаря.

В чому особливість медичного канабісу і як він допомагає?

Медичний канабіс відрізняється від рекреаційного зниженим вмістом ТГК – його в кілька разів менше, ніж у звичайній марихуані. Саме ТГК впливає на роботу головного мозку, може погіршувати здатність концентруватися, координуватися і запам’ятовувати, а в деяких випадках викликає галюцинації.

«В Україні понад 2 мільйони людей з нестерпним хронічним болем, з важкими онкологічними захворюваннями, епілепсією, пост-травматичним синдромом, з хворобою Альцгеймера та іншими потребують ліків на основі канабісу. Ці ліки допомагають полегшити біль, налагодити сон, зменшити судоми і просто дають шанс на нормальне життя», — пояснює народна депутатка Ольга Стефанишина, одна і авторів проєкту.

Медичний канабіс допоможе онкохворим і паліативним хворим, тисячам дітей з епілепсією, пацієнтам із депресією та тривожними станами, військовим з посттравматичним синдромом, людям з хворобами Альцгеймера, Паркінсона, розсіяним склерозом та псоріазом.

Серед актуальних проблем розвитку медичної науки та системи охорони здоров’я в Україні є питання, що стосуються доступу населення до необхідних методів лікування та лікарських засобів, йдеться у пояснювальній записці законопроєкту.

Раніше ми розповідали, що штат Орегон першим в США декриміналізував зберігання невеликих кількостей важких наркотиків і легалізував галюциногенні гриби для терапії. Голосування щодо цього було проведено паралельно з президентськими виборами в США.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь