Спецпроєкти

Кабмін розробив детальний план вакцинації українців від COVID-19


На засіданні в парламенті оголосили детальний план вакцинації населення.

Про це повідомили в УНІАН.

Мета дорожньої карти вакцинації ─ охопити 50% населення до 2022 року. 

Окрім плану, уряд також затвердив необхідну кількість вакцин і підготував логістичну інфраструктуру, щоб розпочати вакцинування вже в лютому 2021 року. 

План вакцинації складатиметься з 5 етапів.

Перший етап включає в себе вакцинування 367 тисяч осіб з критичним ризиком інфікування коронавірусом. Це медпрацівники та медперсонал, люди в будинках для людей похилого віку, військовослужбовці на передовій. 

Другий етап охопить 2 млн 540 тис. осіб. Вакцинуватимуть соціальних і медичних працівників, людей похилого віку, яким понад 80 років.

Третій етап передбачає вакцинацію людей з високим ризиком інфікування та тих, хто виконує функції з підтримки та безпеки життєдіяльності держави, охопить 7,2 млн осіб.

У четвертий етап вакцинуватимуть людей віком від 60 до 64 років, дорослих з супутніми захворюваннями.

П’ятий етап ─ це вакцинація решти громадян, які «не входять до пріоритетних груп».

Джерело отримання вакцин ─ Глобальна ініціатива COVAX. У разі затвердження, очікується поставка розміром від 8 до 16 млн доз протягом цього року. Зокрема, в лютому ми можемо отримати від 100 до 200 тисяч доз. 

Раніше ми розповідали, що у Верховній Раді України хочуть розглянути законопроєкт, що дозволить Кабміну зареєструвати вакцину для екстреного медичного застосування, впродовж терміну, доки заявник завершить клінічні дослідження.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь