Спецпроєкти

Художник перетворив поле цибулі на світлову інсталяцію (відео)


Нідерландський художник і дизайнер Даан Рузегаард перетворив поле цибулі-порею на світлову інсталяцію. 

Про це пише Dezeen.

Мета художника ─ показати красу сільського господарства.

Над проєктом GROW художник працював два роки. Площа поля, де він встановив інсталяцію, становить два гектари, воно розташоване біля Лелістада в Нідерландах.

Інсталяція випромінює сині та червоні ультрафіолетові промені, що не лише красиво, але й корисно для рослин. Завдяки тому, що джерела світла переміщаються полем вверх і вниз, світло охоплює всі частини поля, а рослини отримують рівномірну подачу променів. 

Що це означає?

Проєкт GROW натхненний фотобіологією, дослідження якої показали, що певні рецепти синього, червоного та ультрафіолетового світла можуть сприяти росту і зміцненню рослин. Така світлова конструкція дозволяє агрокомпаніям відмовитися від 50% хімікатів. 

Художник Рузегаард вважає, що його проєкт може кардинально вплинути на розвиток агрокультури, а також привернути більше уваги до цієї сфери у цілому світі.

Раніше ми розповідали, що музиканти виступають у культурних місцях Києва, які потребують уваги.

Культурна агенція kontrabass запустила проєкт ZMOVA, у межах якого музиканти виступатимуть на різних локаціях Києва, щоб привернути до них увагу. 

ZMOVA складатиметься із чотирьох музичних лайвів українських виконавців. Кожна серія поділятиметься на 2 частини. У першій музиканти розповідатимуть про свою творчість, презентуватимуть локацію і її цінність для культури України. У другій частині виконавці виступатимуть наживо.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь