Спецпроєкти

Музиканти виступають в культурних місцях Києва, які потребують уваги


Культурна агенція kontrabass запустила проєкт ZMOVA, у рамках якого музиканти виступатимуть на різних локаціях Києва, щоб привернути до них увагу. 

Про це повідомляють на сторінці у фейсбуці kontrabass promo. 

Проєкт реалізований за підтримки Українського Культурного Фонду.

ZMOVA складатиметься з чотирьох музичних лайвів українських виконавців. Кожна серія поділятиметься на 2 частини. У першій музиканти розповідатимуть про свою творчість, презентуватимуть локацію і її цінність для культури України. У другій частині виконавці виступатимуть наживо. 

Перше відео зняли в Національному художньому музеї. Музей потребує ремонту, зокрема реставрації зовнішніх фасадів, сходів і скульптур левів. Завдяки коштам благодійників уже вдалося відремонтувати вхідні двері, вестибюль, відреставрували мармурову підлогу.

«Наш музей стояв у витоків музейної справи України, з його колекції виросли інші чотири музеї Києва. Упродовж 120 років саме тут збирали, зберігали і досліджували українське мистецтво і продовжують це робити зараз… Мистецтво – це та яскрава нитка, що з‘єднує покоління і регіони, усіх нас як націю. Виклики, з якими стикається галузь культури, не лишають байдужими відповідальних громадян і навіть цілі інституції, які охоче шукають формати й засоби, аби подолати труднощі»,  ─ зазначає директорка Благодійного фонду Національного художнього музею України Надія Павличенко. 

Раніше ми розповідали про документалку «СПАЛАХ», що розповідає про нову українську культуру. На каналі вже вийшли п’ять серій.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь