Спецпроєкти

Керівника Samsung засудили до 2,5 років за корупцію


Фактичного керівника корпорації Samsung Лі Чже Йона знову засудили до ув’язнення за обвинуваченнями в корупції. Його звільнили три роки тому.

Про це повідомляє CNN.

Суд у Сеулі засудив Лі до 2,5 років позбавлення волі. Обвинувачення вимагало для нього дев’ять років в’язниці.

Лі Чже Йона засудили у справі про підкуп колишньої президентки Південної Кореї. У цій справ його обвинувачували і раніше. Слідство встановило, що він дав хабарів на суму в 30 мільярдів вон, сплативши ці кошти компаніям, пов’язаним з Чхве Сун Сіль — близькою подругою колишньої президентки Пак Кин Хє.

В обмін на це Samsung отримав політичну підтримку для злиття двох дочірніх фірм. У вироку зазначається, що очільник Samsung «активно та з готовністю пропонував хабарі».

Захист назвав Лі Чже Йона жертвою інтриг Пак Кин Хє.

«Суть справи полягає у зловживанні владою попередньою президенткою, яка порушила свободу та майнові права приватної компані», — заявив він.

У 2017 році Лі Чже Йона звинувачували у даванні хабарів та розкраданні коштів. Його засудили до 5 років в’язниці. Пізніше апеляційний суд скоротив термін до 2,5 років і відстрочив покарання на 4 роки.

У лютому 2018 року Лі вийшов з в’язниці, а у 2019 році справу відправили на повторний розгляд. У жовтні минулого року помер батько засудженого та глава концерну — Лі Гон Хі. Утім, оскільки він з 2014 року тяжко хворів, то Лі Чже Йона вважали фактичним керівником Samsung.

Раніше ми розповідали, що на щорічній виставці побутової електроніки CES компанія Samsung представила розумних помічників по дому. Роботи призначені допомогати в господарстві.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь