Спецпроєкти

Статки на геймінгу: як виробники отримують дохід від комп’ютерних ігор


Ще в середині минулого року аналітики Newzoo підрахували, що до кінця 2020 загальний обсяг доходу індустрії ігор складе $159,3 млрд. Прогнози експертів справдилися, при тому що у 2018 році ринок ігор показував дохід у 104,6 мільярдів доларів.

bit.ua розказує, як і скільки заробляють виробники ігор.

До 2023 року капіталізація галузі комп’ютерних ігор перетне позначку $200 млрд. Такі прогнози експертів Newzoo. Способи заробити гроші на азарті геймерів з кожним роком вдосконалюються і з’являються все нові і нові.

Безплатні та умовно безплатні ігри

Ігри, які розповсюджуються безплатно і не передбачають ніяких витрат у самій грі, заробляють на рекламі. Перед кожним рівнем, наприклад, геймер дивиться контекстну рекламу і часто отримує бонуси та бали за це. Ще один спосіб підтримати гривнею чи доларом улюблену гру – зробити внесок (донат). Це дає певні привілеї – за віртуальні гроші можна купити особливий вид зброї. Але ці внески добровільні і не обов’язкові.

Платні ігри

Частина виробників ігор і додатків просять від геймерів абонентську плату, а в деяких потрібне придбання цифрової копії чи диска. Такі додатки не приховують, що коштують грошей. Часто за оновлення гри виробник просить додаткову плату, іноді ж – за перехід на новий рівень. 

Локалізація 

Простіше кажучи, це переклад і культурна адаптація продукту до особливостей певної країни чи регіону. Крім перекладу локалізація передбачає адаптацію в культурному, технічному, а іноді і в правовому полі тієї чи іншої країни. 

Як стверджують в українській компанії UNLOCTEAM, яка спеціалізується на локалізації ігор, найприбутковішими вважається адаптація гри для німців, французів, китайців і японців. Протягом останніх п’яти років до списку “обов’язкових до перекладу мов” увійшла й російська. 

Найвигідніша і найефективніша схема заробітку для виробників ігор – це поєднання всіх частин процесу – починаючи від творчої розробки гри, далі створення і видавництво, після чого йде дистрибуція. Тоді дохід можна отримати на кожному етапі. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь