Спецпроєкти

Рада планує збільшити ліміт безподаткового пересилання товарів з-за кордону


Верховна рада 27 січня розглянула законопроєкт №4278, що передбачає збільшення ліміту безподаткового пересилання товарів з-за кордону.

Про це повідомили на засіданні ВР. 

Законопроєкт на першому слуханні підтримали 346 депутатів.

Про що йдеться?

Згідно із законопроєктом, пропонується збільшити ліміт оподаткування товарів, що пересилаються у міжнародних поштових та експрес-відправленнях на адресу приватних осіб. 

Розглядається збільшення суми, яка не вимагає оподаткування зі 100 до 150 євро. При цьому сплачувати податок буде зобов’язана компанія-перевізник. 

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначають, що зменшення у 2019 році ліміту на безподаткове пересилання товарів в Україну зі 150 євро до 100 євро «було неефективним». Зокрема, це сприяло «розвитку маніпуляцій, пов’язаних з уникненням проходження належного митного контролю».

Автори законопроєкту впевнені, що це зробить прозорим обмін міжнародними поштовими відправленнями, а також призведе до збільшення обсягу митних платежів. 

Як це працює закордоном? 

Великі компанії, такі як Alibaba, AliExpress, Amazon і eBay налагодили свою електронну комерцію так, щоб полегшити шопінг для іноземних покупців. Тобто, саме вони сплачують податок, сума якого входить в ціну доставки чи товару. 

Раніше ми розповідали, що проєкт Дія Сity зазнав інформаційної атаки. 25 січня у мережі з’явилося більше 20 шаблонних матеріалів про проєкт Дія Сity. Матеріали нагадувала джинсу, містили фейкову та маніпулятивну інформацію.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь