Спецпроєкти

Проєкт Дія Сity зазнав інформаційної атаки: що відбувається?


25 січня у мережі з’явилося більше 20 шаблонних матеріалів про проєкт Дія Сity.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Олександр Борняков. 

Матеріали нагадувала джинсу, містили фейкову та маніпулятивну інформацію.

Що ми знаємо про Дія Сity?

Проєкт Дія Сity має за мету створити найбільшого в Європі глобального технологічного хабу. Також він передбачає низку правових та податкових особливостей для IT-сектору, а також зміни у трудовому законодавстві України.

Уже затверджена концепція проєкту Дія City та в Парламенті зареєстровані перші законопроєкти для його запуску: № 4303 та №4305.

Планується, завдяки цьому Україна збільшить частку IT-сектора до 10% ВВП за 5 років.

Що трапилося? 

Більшість матеріалів про Дія Сity були схожі між собою і вийшли з приміткою «комерційні матеріали». У матеріалах розбирали специфіку діяльності проєкту, а також законів № 4303 та №4305. Загалом критика стосується Gig-контрактів, якими Мінцифра пропонує замінити популярну систему працевлаштування ФОП для українських айтівців. Проте, очевидно, роботодавців така ініціатива не влаштовує. 

У матеріалах начебто працівники IT-сфери критикують форму працевлаштування передбачену в проєкті.

«Усім, хто поширює негатив у медіа, хочемо ще раз сказати: не витрачайте час на чорний піар, ми відкриті до суспільства і медіа. Тож чекаємо ваших конструктивних пропозицій щодо проєкту Дія.City», ─ зазначив заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

Критиків проєкту закликають до конструктивного діалогу. 

Раніше ми розповідали, що Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував нові проєкти та сервіси, які запустить Мінцифра в першому кварталі 2021 року.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь