Спецпроєкти

Альпіністи збрехали, що піднялися на Еверест, і тепер їм заборонили сходження на вершини в Непалі


Двоє альпіністів з Індії збрехали про підкорення вершини гори Еверест у 2016 році. Вони зробили фейкові фото з вершини.

Про це повідомляє Indian Express.

Що відбувається?

У 2016 році альпіністи подали до Департаменту туризму фейкові фотографії, там не виникло питань до фотографій, їм видали сертифікат про сходження. У New York Times заявляють, що на фото начебто були неточності: маска була без трубки, немає відображень снігу чи гір у сонцезахисних окулярах.

Нарендер Сінгх Ядава та Сіема Рані були учасниками приватної експедиції з 14 людей. Очільник групи Наба Фукон також потрапив під заборону. Хоча він заявляє, що із самого початку стверджував, що ці двоє альпіністів не підкорили вершини. Ядаву та Рані повернутися до базового табору, оскільки у них не працювали газові балони. 

Влада Непалу дізналася про фальшиве сходження і заборонила цим альпіністам підійматися на будь-які вершини в країні протягом шести років. Компанію, яка організувала сходження, оштрафували. 

Міністерство культури й туризму Непалу встановило, що Нарендер Сінгх Ядава та Сіема Рані збрехали про своє сходження, вони не змогли надати доказів. 

«Під час нашого розслідування ми виявили, що вони подали фальшиві документи, зокрема фотографії. На підставі документів та розмов із відповідними людьми, зокрема шерпами, ми зробили висновок, що альпіністи не підкорювали Еверест», — заявив чиновник з Міністерства культури й туризму.

Оштрафували індійських альпіністів на 6 років, починаючи від 2016 року. Їх сертифікат скасували. Заборона діятиме ще два роки.

Раніше ми розповідали, що Китай побудує місто майбутнього посеред сільської місцевості. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь