Спецпроєкти

Китай побудує місто майбутнього посеред сільської місцевості (фото)


У Китаї планують побудувати місто майбутнього посеред сільської місцевості, біля Міжнародного аеропорту Тяньфу, що будується, і міста Ченду.

Про це повідомляє CNN.

Який вигляд це матиме?

Проєкт Chengdu Future Science and Technology City поєднає в собі урбаністичний дизайн і красу сільської місцевості. 

У місті буде Міжнародний освітній парк розміром 460 гектарів. Там розташують університети, навчальні заклади і студентські гуртожитки. В інших районах побудують лабораторії, супермаркети, державні будівлі та облаштують паркові зони. 

У проєкті не передбачені машини, сполученням між районами стане залізниця. Також в місті буде незвичайна восьмигранна платформа, що крутитиметься, під назвою «Око майбутнього».

Автори проєкту думають, що частково, місто побудують до кінця цього року, а повністю будівництво планують завершити через два роки. 

Раніше ми розповідали, що у Саудівській Аравії планують побудувати екомісто до 2030 року. Воно пролягатиме вздовж узбережжя Червоного моря. Проєктуванням займатиметься компанія Neom. За задумом, його протяжність складатиме 170 км.

Пересуватися по місту можна буде на швидкісних поїздах, час поїздки з одного району в інший триватиме не більше ніж 20 хвилин. Уся важлива інфраструктура буде розташована в пішій доступності, а саме місто поділене на блоки. За п’ять хвилин можна буде дійти і до зеленої зони, яка з усіх боків оточує місто.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь