Спецпроєкти

Червоний Хрест вакцинує 500 мільйонів людей по всьому світу


Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця планує вакцинувати від COVID-19 500 мільйонів людей у важкодоступних місцях по всьому світу.

Про це повідомляє Medical Хpress.

Про що йдеться?

Генсекретар руху Джаган Чапагайна зазначив, що 70% придбаних вакцин від COVID-19 наразі дісталися 50 найбагатшим країнам світу, коли на 50 найбідніших країн припало лише 0,1% вакцин. Водночас він наголосив, що така ситуація з розподілом вакцин продовжить або навіть погіршить пандемію. Якщо вірус існуватиме і мутуватиме на великих територіях, то навіть ті, хто вакцинований в багатих країнах, не будуть в безпеці.

Організація планує витратити 111 мільйонів доларів на просування цієї ініціативи і вже спілкується з урядами понад 60 країн, щоб зрозуміти, де її допомога буде найбільш ефективною.

«Нинішній недолік рівності у розподілі вакцин від COVID-19 непокоїть і може викликати зворотний ефект ─ смертельний і руйнівний», ─ додає Чапагайна.

Окрім вакцинації, план Червоного хреста передбачає зміцнення довіри до вакцин і зусилля з «протидії дезінформації про їхню ефективність».

Раніше ми розповідали, що хірурги з 13 країн проведуть операції з використанням віртуальної реальності. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь