Дослідження: у яких громадських місцях ризик захворіти на COVID-19 вищий?
Професор Мартін Кригель і магістерка Анна Гартманн проаналізували ризик інфікування COVID-19 у приміщеннях різних типів: музеях, театрах, оперних залах, супермаркетах, ресторанах, офісах та громадському транспорті.
Дослідження опублікували в Hermann Rietschel Institut
Як проводили дослідження?
Науковці проаналізували різні простори, беручи до уваги тривалість перебування, якість циркуляції повітряного потоку, призначення простору й дозу аерозольних часток, що вдихає людина.
У результаті дослідження Мартін Кригель та Анна Гартманн виявили, що ймовірність зараження вірусом у музеях, театрах і оперних залах найнижча, якщо всі відвідувачі мають захисну маску, а зали заповнено на 30%,
Візити до супермаркету, обід у ресторані, тренування у фітнес-клубі за 25-відсоткового заповнення вдвічі ризикованіші.
Через пандемію COVID-19 музеї та театри в багатьох містах країн світу залишаються зачиненими. Деякі культурні організації перейшли в онлайн, інші через кризу та відсутність прибутку закрилися назавжди.
Раніше ми розповідали, що New York Times надрукували 500 тисяч крапок на першій шпальті на честь померлих від COVID-19. 500 тисяч крапок на першій шпальті символізують зростання і спад смертності від COVID-19 у США менш ніж за 12 місяців.
«Метою цієї ілюстрації було дати розуміння того, як коливалася кількість смертей: у квітні 2020 року здавалося, що стає гірше, але, як показує графік, узимку стало ще гірше», — пояснюють у виданні.