Спецпроєкти

Хакери зламали сервери розробника гри Cyberpunk 2077 і погрожують викласти все у відкритий доступ


Здійснено хакерську атаку на польського розробника комп’ютерних ігор CD Projekt, що випустив такі ігри, як Witcher і Cyberpunk 2077.

Про це повідомляється в заяві CD Projekt.

Що відбувається?

Хакери викрали майже всі дані із серверів розробника ігор CD Projekt. Достеменно невідомо, чого хочуть зловмисники. У своєму повідомленні вони зазначають, що чекають на переговори з компанією, а на роздуми в тієї є 48 годин, в іншому ж разі все потрапить у відкритий доступ. 

Також вони зазначили, що скопіювали всі дані із серверів Cyberpunk 2077, Witcher 3, Gwent, а також невипущеної версії Witcher 3 і отримали доступ до юридичної, фінансової та іншої документації компанії.

«Якщо ми не дійдемо згоди, ваші вихідні коди буде продано або викладено в інтернеті, а ваші документи буде продано нашим контактам з ігрової журналістики. Це знецінить ваш імідж ще сильніше — люди побачать, наскільки погано працює ваша компанія. Інвестори втратять довіру до вашої компанії, а її ціна на біржі знизиться ще більше!» заявляють хакери.

У CD Projekt повідомили, що не планують виконувати умов зловмисників і йти на контакт. Однак вони запевнили, що втрачену інформацію вже почали відновлювати, а персональні дані клієнтів не постраждали. 

«Ми вже сконтактувалися з відповідними установами, зокрема з правоохоронними органами та президентом Управління захисту персональних даних, а також IT-експертами, і ми щільно співпрацюватимемо, щоб розслідувати цей інцидент», — заявили в CD Projekt.

Раніше ми розповідали, що інвестори CyberPunk 2077 подають до суду на розробників через баги.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь