Спецпроєкти

Twitter без цензури: керівника соцмережі Parler звільнили


Джона Матце, виконавчого директора соціальної мережі Parler, що здобула популярність серед прихильників Дональда Трампа, ─ звільнили з компанії.

Про це повідомляє Fox News.

Що відбувається?

Ексклюзивно Fox News отримали лист Джона Матце до його співробітників, у якому повідомлялося про його звільнення. Також він зазначає, що його звільнили ще 29 січня. 

«За останні кілька місяців я зіткнувся з постійним спротивом моєму баченню продукту, моїй твердій вірі у свободу слова і моєму погляду на те, як треба керувати Parler… Я працював нескінченно багато годин і вів постійні битви, щоб запустити Parler, але тепер майбутнє соцмережі більше не в моїх руках», ─ написав Матце в листі.

Своє звільнення Джон Матце підтвердив у розмові з журналістами Reuters. За словами Матце, нині соцмережею керує комітет із двох виконавчих директорів. 

Соцмережа Parler досі працює автономно, після того як додаток видалили з Apple Google магазинів застосунків, а Amazon від’єднав додаток від своїх серверів.

Раніше ми розповідали, що соцмережа Parler, яку називають «Twitter для праворадикалів», відновлює роботу

Parler з’явився ще у 2018-му, та відомим у нас став наприкінці 2020-го. Поштовхом до цього було декілька подій: штурм Капітолія, загибель кількох людей і блокування акаунтів Трампа у Facebook і Twitter через можливе провокування насильства. Ще до цих подій до соцмережі активно долучалися праворадикали, яких заблокували в інших соцмережах, унаслідок чого її й асоціюють із правими та консерваторами.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь