Спецпроєкти

У Чехії та Словаччині випав кольоровий сніг (фото)


На вихідних у Чехії та Словаччині випав кольоровий сніг. Особливо барвистими стали траси й зимові санаторії в горах.

Про це повідомляє Deník region.

Що відбувається?

За даними Словацького гідрометеорологічного інституту, кольоровий сніг випав через рожевий пил із Сахари, який досяг країн у південно-західному повітряному потоці.

Через це сніг, що випав у Чехії та Словаччині, забарвився в рожевий і помаранчевий кольори.

«Над Сахарою внаслідок вітрів у повітря потрапила велика кількість часток пилу, який завдяки південному повітряному потоку досяг старого континенту. Частки пилу в повітрі обмили опади, і на снігу їх добре видно», пояснила причину явища метеорологиня Дагмар Гонсова.

Кольоровий сніг випав в інших країнах Європи, наприклад у Франції, Швейцарії, австрійському Тиролі й іспанських Піренеях.

Раніше ми розповідали, що австралійські вчені вигадали спосіб, як із медичних масок і переробленого бетону створити новий будівельно-дорожній матеріал. Щодня у світі використовується близько 6,8 мільярда масок. В ООН підрахували, що 75% із них потраплятимуть на звалища або плаватимуть в океані.

Щоб запобігти негативним наслідкам для планети через пандемію, австралійські вчені придумали технологію переробки використаних масок. Вони взяли старий бетон, який можна отримати під час знесення будівель, і медичні маски. У результаті вчені винайшли новий будівельно-дорожній матеріал, який можна використовувати як основу для доріг і тротуарів. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь