Спецпроєкти

Щоденно у світі викидають 6,8 мільярда масок. З них хочуть будувати дороги


Австралійські вчені вигадали спосіб, як з медичних масок і переробленого бетону, створити новий будівельно-дорожній матеріал.

Про це пишуть Fast Company. 

Як це працює?

Щодня у світі використовується близько 6,8 мільярда масок. В ООН підрахували, що 75% з них потраплятимуть на звалища або плаватимуть в океані.

Щоб запобігти можливим наслідкам для планети через пандемію, австралійські вчені придумали технологію переробки використаних масок. Вони взяли старий бетон, який можна отримати під час знесення будівель, і медичні маски. В результаті, вчені винайшли новий будівельно-дорожній матеріал, який можна використовувати як основу для доріг і тротуарів. 

Новий будівельний матеріал є набагато міцніший і пластичніший. Для будівництва одного кілометра двосмугової дороги потрібно близько трьох мільйонів масок. 

Вчені прогнозують, що дороги з нового матеріалу будуть довговічніші традиційних і на 30% дешевше.

Раніше ми розповідали, що Червоний Хрест вакцинує 500 мільйонів людей по всьому світу. Організація планує витратити 111 мільйонів доларів на просування цієї ініціативи і вже спілкується з урядами понад 60 країн, щоб зрозуміти, де її допомога буде найбільш ефективною.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь