Спецпроєкти

Європейське космічне агентство візьме людей з інвалідністю у програму підготовки астронавтів


ЄКА оголосило про початок набору кандидатів на участь у програмі підготовки астронавтів і допустить до конкурсу людей з інвалідністю.

Про це повідомляють на сайті організації.

Що це означає?

Кандидат повинен мати 3 роки відповідного професійного досвіду й вільно володіти англійською. Також він має бути громадянином країни-члена агенції, мати ступінь магістра природничих наук, медицини, інженерії, математики, компʼютерних наук або кваліфікацію льотчика-випробувача. Заявникам не потрібно мати посвідчення пілота, але вони повинні подати медичну довідку класу 2, видану авіаційним медичним експертом, яка свідчить про те, що вони можуть отримати приватну ліцензію пілота (PPL). 

Цьогоріч ЄКА оголосило також про зміни вимог до фізичного стану кандидатів. 

«Уперше в історії ЄКА і пілотованих космічних польотів в усьому світі агентство шукає людей, які психологічно, когнітивно, технічно і професійно кваліфіковані для роботи астронавтом, але мають фізичну інвалідність, яка зазвичай не дає їм змоги брати участь у відборі через вимоги, продиктовані використанням сучасного космічного устаткування», — йдеться в заяві агентства.

Європейська космічна агенція готова оплатити адаптацію обладнання під потреби людей з інвалідністю. У ЄКА сподіваються, що їхній проєкт дасть можливість полетіти в космос кільком параастронавтам, що, зі свого боку, посприяє появі інновацій у сфері безпеки й ефективності майбутніх космічних екіпажів.

Подати заявку можна з 31 березня до 28 травня 2021 року, результати відбору оголосять у жовтні 2022 року. 

Раніше ми розповідали, що в ОАЕ створять міжнародний «космічний суд» для регуляції суперечок. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь