Спецпроєкти

Мастурбація по-новому: що таке йоні-масаж і чому він не зовсім про оргазми


Сьогодні звичайним еротичним масажем уже нікого не здивуєш. Це стало популярною частиною попередніх пестощів. Проте нині з’явився новий тренд — йоні-масаж (він же масаж вульви та піхви), який дедалі більше набирає обертів. Перше, про що можна подумати, коли чуєте про таке — що це звичайна мастурбація задля досягнення оргазму, яку хтось вирішив назвати модним словом. Але це не зовсім так. Явище йоні-масажу набагато ширше.

На думку деяких експертів, практика йоні-масажу — це дотики з метою дослідження тіла та сексуальности. Він призначений для зняття напруги, підвищення чутливости піхви, зменшення занепокоєння і навіть терапії для посттравматичних розладів. Проте сьогодні жодних досліджень щодо цього не проводять.

Загалом, маємо зазначити, що ця техніка не нова, проте доволі дискутивна. Жінки, які практикували це, справді розповідають про переродження та глибинне дослідження сексуальности. Але нині наукових причин вважати безперечну користь йоні-масажу нема. Однак навряд ви зможете ним нашкодити собі.

Що це таке та звідки взялося?

Йоні в перекладі із санскриту означає «священний портал». Йдеться про вульву, ви все правильно зрозуміли. Проте якщо єдина мета сексуального масажу — оргазм, масаж йоні — набагато більше, ніж просто стимуляція плоті. Звичайно, від оргазмів у таких випадках ніхто не застрахований — він може статися спонтанно. Але справжній масаж йоні не призначений для того, щоб «задовольнити» вас прямо тут і зараз, натомість він має допомогти вам стати більш задоволеною своїм сексуальним життям у довгостроковій перспективі.

Сам масаж походить від тантричних сексуальних технік і використовує дотики до піхви, які спрямовані на зняття напруги й розвиток чутливости, що приводить до кращого сексуального життя й навіть поліпшення емоційного благополуччя. Багато клієнток таких процедур відчувають неспокій, оніміння або біль під час сексу та сподіваються вивчити й розвинути свій сексуальний досвід за допомогою йоні-масажу.

Це неймовірно сміливі заяви. Але з такими нібито неймовірними перевагами не дивно, що масаж йоні стає дедалі більш популярним. А проте вони справді можуть відкинути вас назад — самі масажі можуть тривати від однієї години до трьох і коштувати понад 100 фунтів стерлінгів за сеанс.

Як працює йоні-масаж?

Сам масаж передбачає дотики, глибоке дихання і, можливо (за наявности згоди), проникнення пальцями. Кожен спеціаліст має власні техніки, більшість з яких починається з масажу всього тіла, який потім переходить у піхву, коли клієнт розслаблений і готовий. Ще є варіанти, коли напередодні клієнтці пропонують ванну з аромаоліями.

Повноцінний масаж важливий, оскільки він дає змогу клієнтам взаємодіяти зі своїм тілом загалом. Водночас дотики не повинні бути сильними або різкими, але це має бути комбінація різних дотиків і робота над певними чутливими ділянками. Глибоке дихання й мастило або олію використовують для створення спокійної та комфортної атмосфери.

Ви також можете робити це вдома — наодинці або з партнером. Ідея полягає в тому, щоб ви повністю розслабилися й замість того, щоб зосередитися на доведенні до оргазму, працювали над тим, щоб відпустити будь-яке емоційне або фізичне напруження у своїй піхві. Проблема полягає в тому, що, найімовірніше, якщо це робитиме непрофі, то це справді скидатиметься на звичайну мастурбацію.

Як і де його робити?

Звісно, ці техніки доступні й для вас, і для вашого партнера чи партнерки. Але ті, хто займається цим професійно та має досвід, допоможе досягти вам максимального ефекту. Ні, це не реклама послуг :)

В Україні справді є такі послуги. Вони коштують від 300 гривень за раз. Зазвичай такий масаж роблять у центрах тантричних практик. Деякі з компаній навіть пропонують масаж із продовженням — проте це не зовсім професійно й точно незаконно.

Насправді основна проблема всіх таких центрів — безпека гарантується тільки на словах. Тобто, якщо йдете на такі процедури, маєте бути впевненими в тому, що масажист (а зазвичай ці масажі роблять саме чоловіки) не буде робити того, чого б вам не хотілося, та зможе зупинитися тоді, коли вам почне щось завдавати дискомфорту. Оскільки ви перебуватимете в доволі вразливому стані, також важливо передбачити, щоб ніде в кабінеті не було встановлено камер і потім запис не зможуть інтерпретувати проти вас, шантажувати тощо.

Найпростіше в цій ситуації — знайти особисту рекомендацію від того, кому довіряєте. Якщо таких людей у вашому оточенні немає, попросіть про консультацію перед процедурою, щоб збудувати якісь довірливі стосунки зі спеціалістом й обговорити межі, за які ви не переступатимете.

Якщо ви не відчуватимете себе в безпеці, краще не йти на процедуру.

Якщо все ж хочете спробувати самостійно:

Налаштуйтеся.

По-перше, ви маєте виділити час не для оргазму, а для дослідження свого тіла. Такі наміри створюють глибший резервуар для потенційного задоволення. Тоді йдеться про щось, що за межами фізичного задоволення. Тільки тоді ви зможете відчути те, для чого насправді існує йоні-масаж.

Створіть атмосферу.

Перш ніж узятися до діла, зупиніться на кілька хвилин і відчуйте своє тіло. З’єднайте руки в положенні «мудра»: зробіть серце пальцями, з’єднавши окремо великі пальці та всі інші разом. Помістіть руки в такому положенні прямо на вульву, щоб великі пальці рук лежали на голівці клітора, а інші пальці торкалися його ніжок. Легенько натискайте та відпускайте. Уважно прислухайтеся до себе, щоб відчути кожною клітинкою ці доторки. Далі спробуйте робити різні рухи: хвилеподібні, по колу, пульсуючі тощо. Такі легенькі рухи приганяють кров у тазову зону.

Працюємо.

Щойно ви відчуєте, що готові, можете почати масаж. Дуже важливо масажувати й промацувати всю вульву, а не тільки клітор. Це також ідеальний час, щоб нанести трохи олії або лубрикант.

У тантрі є різні техніки, які використовуються під час йоні-масажу. Проникнення — одне з них. Почніть з одного пальця. Ідеально, якщо це буде ліва рука, якщо ви правша, і права, якщо лівша. Таким чином рухи будуть більш ніжними. Іншу руку покладіть на клітор. Контакт усередині і зовні одночасно з’єднує обидві ділянки. Потім ви можете постукати пальцем по верхній стінці вагінального каналу, щоб активувати цю ділянку. Далі переходьте до кругових рухів і рухів із боку в бік.

Слухайте своє тіло.

Протягом усього процесу найголовніше пам’ятати — рухи мають бути повільними та плавними. Заплющте очі й дослухайтеся до своїх відчуттів.

Якщо ви знайдете ділянку, де відчуватимете напругу, біль або оніміння, утримуйте її та сконцентруйтеся на ній. Щоб позбутися цих відчуттів, не відпускайте цю зону, але дихайте вільно та намагайтеся максимально розслабити всі м’язи, крім рук. У процесі можуть виникнути різні емоції: страх, гнів, печаль або спогади. Прийміть це все і дозвольте цьому спливти на поверхню, подумайте, чим викликане це все. Якщо відчуваєте, що хочете видавати якісь звуки, — робіть це!

Можете робити павзи.

Хоча це може бути складно, перед щасливим кінцем краще зробити перерву. Відчуйте наростання збудження та розсіюйте частини цієї енергії навколо, тому що тоді оргазм стає глибшим і приносить надзвичайне задоволення. Якщо жінка сповільнюється перед оргазмом, вона тренує себе відчувати глибше збудження, яке розходиться всім тілом.

Насолоджуйтеся.

Коли йоні-масаж закінчиться, знайдіть час, щоб повністю переосмислити його. Обхопіть йоні однією рукою, а іншу покладіть на ту ділянку тіла, куди ви хочете спрямувати цю енергію.

Після цього ви можете помедитувати або подрімати.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь