Спецпроєкти

У новому серіалі Netflix розповіли про отруєння Бандери та Ющенка


На початку 2021 року Netflix презентував новий серіал Spycraft. Це 8-серійна документалка про роботу шпигунів. 

Про це розповідають  на сайті Netflix. 

До чого тут Україна?

Серіал Spycraft розповідає про методи, інструменти та технології шпигунів і спецслужб, базуючись на реальних історичних подіях. У кожній серії розкривають окрему галузь шпигунства – наприклад, використання надсучасних технологій, хакерство, секс-шпигунство. 

Друга серія серіалу присвячена отруєнню. Саме тут розповіли одразу про трьох українських політичних діячів: Степана Бандеру, Льва Ребета і Віктора Ющенка.

Сюжет детально розкриває, як агент КДБ Богдан Сташинський отруїв ціанідом спочатку публіциста Льва Ребета, а потім і лідера ОУН Степана Бандеру. Також у серії згадується про отруєння Віктора Ющенка діоксинами – це відбулося під час президентських виборів у 2004-му. 

Автори серіалу наголошують, що шпигунство ніколи не залишає слідів. Тому, наприклад, у випадку з Левом Ребетом лікарі так і не зрозуміли, що причина його смерть ─ отрута.

Серіал можна подивитися на стрімінговій платформі з російськими субтитрами. 

Раніше ми повідомляли, що Netflix озвучуватиме свої кінопродукти українською. Про це повідомила компанія FILM.UA Group.

Також ми писали, що Netflix опублікував добірку найстрашніших дитячих мультфільмів. На думку творців ролика, ці сцени травмували їх у дитинстві під час перегляду.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь