Спецпроєкти

У підручнику «Основи здоров’я» розповіли, що в поведінці дівчат провокує зґвалтування


У підручнику «Основи здоров’я» для 8 класу один розділ присвятили поведінці злочинців і жертв, перелічивши причини, що можуть спровокувати ґвалтівника чи грабіжника скоїти злочин.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook депутатка Інна Совсун.

Про що йдеться?

Депутатка Інна Совсун опублікувала фото з підручника «Основи здоров’я», де автори називають «коротку спідницю» та «переляканий погляд» причинами зґвалтування.

«За логікою авторів, якщо вас пограбували, то це тому, що ви спровокували злочинця, «запросили» вас пограбувати, — виставили напоказ гаманець із грошима, дорогий мобільний чи велику кількість дорогих прикрас. Причина зґвалтування, виявляється, – це коротка спідниця, повернення додому без супроводу в темну пору доби або переляканий вигляд. Підручник відкритим текстом учить дітей, що на “сильних і рішучих” не нападають», ─ повідомляє Інна Совсун.

Posted by Inna Sovsun on Monday, February 1, 2021

Авторкою навчальної книги є Ольга Тагліна. Підручник вийшов накладом у майже 58 тисяч примірників.

Депутатка також зазначає, що, якби в Раді не провалили законопроєкт №3900 про експертизу підручників на науковий характер, академічну доброчесність і відсутність дискримінаційних висловлювань, це видання не потрапило б до українських шкіл.

Раніше ми розповідали, що в Нідерландах залучають дітей до боротьби з кіберзлочинністю. Діти є кіберагентами у грі й повинні відповідати на запитання про злочини в інтернеті та виконувати завдання.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь