Спецпроєкти

Wi-Fi на дорогах і електронний нотаріат: Михайло Федоров поділився планами Мінцифри


Мінцифра розробила публічний портал, де кожен може переглянути проєкти, які планують запровадити у наступні три роки. 

Про це повідомляє Михайло Федоров на пресконференції після презентації проєктів цифрової трансформації.

Детальніше

У кожному міністерстві є менеджери від Мінцифри, які досліджують роботу структур та аналізують, які послуги можна оцифрувати. У результаті дослідження Мінцифра отримала список проєктів з повною інформацію про них: які підпроєкти потрібно втілити, цифри, дедлайни, бюджет. 

«Я хочу, щоб цією інформацією володів не лише я, а й кожен охочий українець та українка. Як показує досвід нашої роботи за 2020 рік, коли є підтримка суспільства: ми можемо швидко реалізовувати наші плани», ─ додав Михайло Федоров. 

Ось декілька важливих проєктів, які планують реалізувати найближчим часом:

Електронний нотаріат

Наприклад, у квітні в деяких містах вже запрацює можливість змінити місце реєстрації проживання у додатку Дія. Зокрема ця послуга передбачає, що громадянину/-ці не потрібно відвідувати держустанови – достатньо відкрити застосунок і в кілька кліків оформити зміну реєстрації місця проживання. 

Wi-Fi на дорогах

Мінцифра планує запустити портал, де можна подивитися, чи є у конкретних містах чи селах фіксований інтернет і хто провайдер. 

У 2021 році планують підключити до швидкісного інтернету 6000 тисяч об’єктів соціальної інфраструктури. На це виділили пів мільярда гривень. Реалізацію проєкта планують почати не з конкретних регіонів, а одночасно в різних областях.

Водночас Мінцифра підпиcала меморандум з президентом України. В документі передбачається за чотири роки покрити 95% території України швидкісним інтернетом. Також розробили план доступу до інтернету на дорогах. Найближчим часом на декількох стратегічних трасах ця функція запрацює. 

Петиції в Дії

У квітні також запустять можливість для багатьох міст формувати в Дії петиції і збирати голоси. Це дозволить користувачам швидко оформлювати петиції в застосунку за відповідним зразком, публікувати її на сайті петицій і збирати голоси. 

«На нашу думку, це значно впливатиме на роботу міської ради. Це перший крок до електронної демократії», ─ додає Михайшло Федоров.

Раніше ми розповідали, що українці зможуть отримати та відновити водійські права через Дію.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь