Спецпроєкти

З’явився трейлер-тизер українського мультфільму «Мавка. Лісова пісня»: розповідаємо, коли чекати на прем’єру


Українська студія Animagrad випустила трейлер-тизер анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» і приурочила прем’єру до 150-річного ювілею геніальної письменниці Лесі Українки. 

Про це повідомляє студія Animagrad на своїй сторінці у Facebook.

Про що мультфільм?

Сюжет фільму заснований на образах із драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» та на давніх міфах. Головною героїнею анімації є берегиня лісу ー Мавка. 

«Це історія про чудодійну силу любові, яка здатна об’єднувати, рятувати й дарувати життя. У проєкті переплітаються безліч елементів традиційної та сучасної української культури: міфології, літератури, музики й танцю», ー зазначають творці проєкту. 

У тизері-трейлері, як наголошують автори, порушується важливе питання захисту природи й тварин, що перебувають на межі зникнення: зубра, чорного лелеки, євразійської рисі та бурого ведмедя, а також рослин і метеликів. Усі вони є героями тизера. Мавка як берегиня душі лісу заспокоює і спрямовує стривожених звірів на безпечних шлях.

Партнером проєкту є Всесвітній фонд природи WWF-Україна.

У тизері-трейлері представлено також фантастичних тварин із давніх українських легенд.

Над саундтреком працював відомий фольклорний мультиінструменталіст Максим Бережнюк. А спільно з італійським композитором Даріо Веро у мультфільмі об’єднали кінематографічну оркестрову музику та українські народні інструменти. 

Прем’єра мультфільму відбудеться 2022 року. Точної дати студія поки що не називає. 

Для порівняння – три роки тому вийшов перший тизер мультфільму «Мавка. Лісова пісня». Відтоді анімація повністю змінилася і трансформувалася. Зрештою, пропонуємо згадати, як це було раніше.

Раніше ми розповідали, що Netflix опублікував добірку найстрашніших моментів із класичних дитячих мультфільмів різних часів.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь