Спецпроєкти

Національний антарктичний центр анонсував віртуальний тур станцією «Академік Вернадський»


Національний антарктичний науковий центр анонсував віртуальний тур станцією «Академік Вернадський», де працюють українські вчені.

Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр на своїй сторінці у Facebook.

Як відбуватиметься онлайн-екскурсія?

Віртуальну екскурсію проведе молодий геофізик Анатолій Чернов, який уже двічі їздив в експедицію і загалом протягом 15 місяців досліджував льодовики.

Віртуальний тур пройде в Zoom. Геофізик особисто покаже станцію та краєвиди навколо. Розповість про рутину та цікаві моменти з життя науковців. 

Крім самої станції, глядачів познайомлять із пінгвінами Дженту, їхніми дитинчатами, тюленями та птахами скуа, «які також живуть навколо станції та навіть іноді атакують зимівників».

Вартість віртуального туру ー 4.99 долара. Придбати квиток можна на сторінці заходу через офіційний сервіс Facebook pay. Спостерігачі віртуального туру зможуть ставити запитання Анатолію.

Раніше ми розповідали, що Google присвятив дудл 25-річчю антарктичній станції «Академік Вернадський». На ньому було зображено антарктичну станцію з українським прапором, а поруч із нею весело бавилися пінгвіни.

Головне призначення антарктичної станції «Академік Вернадський» ─ проведення наукових досліджень щодо зміни клімату, озонової діри, реакції тварин і рослин на потепління. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь